Wednesday, May 09, 2007

L'interrogant

M'arriba un meme. Es tracta d'explicar alguna anècdota personal que haguem viscut amb algun escriptor. Bé, jo, d'escriptors "de debò", n'he conegut ben pocs. Es poden comptar amb els dits d'una mà. Una vegada vaig assistir a unes classes d'escriptura creativa que feia la Mercè Company. La recordo principalment perquè, al costat d'un paràgraf meu, hi va posar un interrogant. Un interrogant! El que més em va rebentar no va ser l'interrogant en si, sinó el fet que estava justificat: jo havia volgut escriure una cosa i n'havia acabat escrivint una altra: al final la frase no havia quedat ben equilibrada. En aquella mateixa aula, vaig agafar entre les meves mans un full en blanc com si fos la terra roja de Tara, i em vaig prometre a mi mateixa posant a Déu per testimoni que mai més ningú no tornaria a posar un interrogant al costat d'un paràgraf meu. I fins avui.

8 comments:

Anonymous said...

D'adolescent em fascinava Pedrolo ,llegia tot el que de seu arreplegava.Un dia ,simplement ,vaig agafar la guia telefónica i el vaig trucar.Vivia al carrer Calvet ,molt aprop de Francesc Macia(aleshores Calvo Sotelo).Varem passar una tarda sencera al despatx de casa seva,jo fascinat per la cambra de l'escriptor i ell amable i atent amb un lector de 14 anys.Amb Borges també tinc una historia molt bonica....a veure si haure de fer un blog ?.Un petó i gràcies .

Josep

Anonymous said...

Doncs fer un bloc no és pas mala idea... tot i que t'ho aconsellaria si sabes que no enganxa tant... pot ser perillós.


Clara

miquel said...

No siguis dramàtica, Clara, que et posin interrogants vol dir que existeixes. És més dur que ningú vulgui posar-te cap interrogant... ni signe d'admiració, ni...

Anonymous said...

Ja saps que m'agrada dramatizar, Pere... Però és molt diferent un interrogant que un signe d'admiració, ho has de reconèixer.

Clara

Anonymous said...

Si t'ho penses bé, és millor un interrogant que una admiració, molt millor.

Anonymous said...

Ostres, no se m'havia acudit... potser tens raó, mira't així...

Clara

sfer said...

?

[Ho sento, però després del "fins avui" no ho he pogut ressistir.]

Anonymous said...

Que dolenta que ets! Però m'ha agradat la broma, m'ha fet somriure...

Clara