Thursday, May 03, 2007

Exercici d'autoestima

Un amable comentari (com ho són tots), posa sobre la taula un tema que m'ha fet pensar: si el fet de fer el bloc és o no és una qüestió d'ego, de mirar-se el melic. Comprar-se un cotxe pot ser una qüestió d'ego. Vestir roba elegant pot ser una qüestió d'ego. Presumir d'haver anat de viatge a un lloc exòtic i remot pot ser una qüestió d'ego. Per tant, quin mal hi ha si el nostre ego ens porta, no a comprar-nos un cotxe, no a vestir com si fóssim models, no a anar a la Conxinxina, sinó a escriure, i a rebre l'interès i els elogis dels altres per això? (Dic elogis perquè això dels blocs és un piloteig mutu incessant, s'ha de reconèixer, tot i que hi ha qui diu que també rep comentaris negatius). Jo crec que sí, que escriure, no ja un bloc, sinó simplement escriure, és una qüestió d'ego. Però l'ego ens podria dur a fer coses molt més avorrides. I d'acord que els que escrivim un bloc l'únic que fem és mirar-nos el melic (he fet això, he llegit allò altre, he anat aquí, somnio a anar més enllà...), però l'egolatria a petites dosis pot ser convenient, de vegades: fer el bloc pot ser un saludable exercici d'autoestima. Si una no s'interessa per si mateixa i per les seves pròpies batalletes, qui ho farà?

3 comments:

Anonymous said...

De debò ho penses, això del melic?

I el tema del piloteig, és ben simple: en principi només tornes als llocs que t'han agradat. Per fer un comentari desagradable, doncs tanques la finestreta i te'n vas a un altre lloc. No ho sé, dic jo.

miquel said...

Tot és una qüestió d'ego. En el millor dels casos no som més que egos compartits i compartint. Evidentment, l'ego dels blocs resulta molt més barato que altres egos que esmentes, cosa que és un avantatge evident.

Anonymous said...

Sí, sí que ho penso això del melic. Tampoc crec que hi hagi cap mal. I pel que fa als comentaris tens raó, per deixar un comentari negatiu millor no deixar-lo.

Pere: tens raó, l'ego dels blocs és molt més econòmic!

Clara