Wednesday, April 11, 2007

Saber escriure


"I això perquè la narrativa és una manera d'expressió més en crisis que cap altra i desde fa més temps, i també perquè és la que té més alè i pot viure en crisis qui sap quant temps més."

"Però narrar és narrar, i la narrativa, quan s'ocupa de narrar, ja té la seva missió, la seva moral i la seva manera d'influir al món."

"Però ho farà d'una sola manera: narrant. Buscant la manera exacta de contar avui una història, una manera que a cada època, societat i home és un i únic, com el càlcul d'una trajectòria."

"Començant pel seu primer i meravellós axioma: que l'objectiu del teatre és divertir. Doncs sí, a la història del teatre hi caben tots el motius religiosos, estètics, ètics i socials, però a condició de divertir a la gent. En la narrativa és el mateix. Y ho oblidem amb massa freqüència."


Mundo escrito y mundo no escrito (Món escrit i no escrit)
La sort de la novel·la
Italo Calvino

4 comments:

miquel said...

De la paraula divertir, més que l'accepció en què es pensa de manera immediata: "distreure, entretenir agradablement", m'interessa més aquesta altra: "desviar, allunyar una cosa d'allà on està". Dit d'una altra manera: donar una versió nova a partir d'una realitat immediata i coneguda.
No pot ser aquest -o també aquest- el concepte d'Italo Calvino?

Anonymous said...

És interessant la teva puntualització, Miquel.

Clara

miquel said...

És la base, penso, jo, Esther.

Anonymous said...

gràcies perfecte disseny