Sunday, March 18, 2007

Una història d'amor per guarir el cor


"Si algú té davant els seus ulls alguna cosa que pugui donar ocupació al seu esperit, llavors sent com aquest s'allibera de les seves inquietuds. Es una bona medicina contra les penes del cor."

"No obstant, mai aconsellaria que un home que busca una inclinació s'ocupi d'alguna cosa que no encaixi en aquesta inclinació pura."

"Però abunda l'opinió que estic gairebé per subscriure: quant més s'ocupa el desig enyorant amb històries d'amor doloroses, tan més gran es fa el dolor. Estaria d'acord amb aquesta opinió, de no ser per alguna cosa que em fa rebel·lar-me. Qui posseeix un amor profund, por molt mal que li faci, no deixa que el seu cor hi renunciï. Quant més cremen els seus fervents desitjos d'amor a la seva foguera d'amor, major és el dolor amb el que pot estimar. Tal aflicció és tan grata i el dolor tan bo, que cap cor noble prescindeix d'ells, ja que són els que el converteixen en allò que és. És tan cert i segur com la mort, i jo mateix ho he experimentat amb molt de dolor: el que estima amb perfecció es delecta amb les històries d'amor doloroses."


Tristany i Isolda
Gottfried von Strassburg



No comments: