Monday, December 18, 2006

Carta als reis - Els llibres que m'agradaria llegir i que encara no ha escrit ningú


Estimats Reis Mags,
Aquest any m'he portat molt bé. M'agradaria que em portéssiu tres llibres: el primer, Com es forja un escriptor, un llibre on s'expliqui quins són els passos que porten a algú que escriu a convertir-se en escriptor; el segon, Com es forja una dona, un llibre que porti a qui el llegeix a madurar com a persona i en la seva relació amb el sexe oposat; i el tercer, Com es forja un amic, un llibre que porti a qui el llegeix a tenir amics de debò. Són tres llibres d'autoajuda, en sóc conscient, però ho prefereixo a qualsevol obra de ficció (d'aquestes ja en tinc moltes, encara que l'autoajuda moltes vegades és més ficció que res més). Sé que aquests llibres encara no els ha escrit ningú, però també sé que això no és impediment per vosaltres.
Una salutació nadalenca,

7 comments:

Anonymous said...

Si te'ls porten em deixaràs fer-hi una ullada? El de l'escriptor i l'amic els consideraré d'auto ajuda, i el de la dona, doncs potser m'ajudarà a entendre-us millor.

Clara said...

Això està fet!

Anonymous said...

Una puntualització. En aquests temps d'especialització, i pel que tu suggereixes, el segon llibre s'hauria de titular alguna cosa així com Com es forja una dona. La dona heterosexual. Bé sigui com sigui, la qüestió de l'escriptura i la dels amics és una cosa tan complexa -i tan senzilla si es troba el camí- que els llibres que es publiquin seran només una aproximació al tema, ja ho saps :-)

Anonymous said...

Ui... bonic meme. I jo sempre faig un munt de memes. Però no sabria quin llibre triar. Segurament serien també llibres d'autoajuda. I segurament, aquests tres que demanes tu, jo també els hauria de llegir... Jo també demano que me'ls deixis, si te'ls porten!

Clara said...

Bona puntualització, Pere.
Te'ls deixo, Lluna, te'ls deixo.

Anonymous said...

Doncs sobre el "com es forja un escriptor" hi ha un llibre publicat que és una meravella: una novel·la de "sense ficció" que es diu "De com s'escriu una novel·la" que va publicar Màrius Serra a Empúries fa un parell o tres d'anys. És la biografia d'una novel·la que va estar fent durant sis anys i que al final va acabar amb l'ajut dels lectors. Diu que tot el que hi explica és real: periodistes, agents, editors, escriptors. Tots hi surten amb noms i cognoms. Però jo m'ho vaig llegir com una novel·la i és boníssima...

Clara said...

Gracies anònim. Ho tindrè en compte.